Biografie

Jeroen Rombouts, geboren 27 februari 1979 te Breda, begon zijn gitaarstudie op 14 jarige leeftijd op de plaatselijke muziekschool. Gedurende de middelbare school bezocht hij al wekelijks lessen op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag waar hij later de opleiding Klassieke Muziek volgde.

Na een periode van 4 jaar studie, bestaande uit de colleges en masterclasses van o.a. meestergitaristen als Pavel Steidl en Jan Irving (Tjechië), Carlo Marchione (Italië) vervolgde hij na een korte onderbreking zijn studie aan de Hochschule für Musik te Detmold in Duitsland onder leiding van gerenomeerd concertgitariste Dale Kavanagh. Hier sloot hij zijn hoofdvak klassiek gitaar met zeer goede beoordeling (9) af.

Na deze periode besloot Jeroen als aanvulling een serie masterclasses te gaan volgen in Barcelona onder leiding van de Canadese meestergitariste Laura Young. Hier was het ook dat hij zich herenigde met zijn eerste gitaardocent Albert Nuijten waar hij vervolgens met medewerking van andere muzikanten gedurende 1,5 jaar langs de Spaans Catalaanse kust trok en meer dan honderd concerten/optredens gaf. Dit met een zeer gevarieerd programma van onder andere Klassieke en Hedendaagse muziek (pop/blues/folk en Spaanse muziek).

Ondanks de successen met deze groep, Los Zumos genaamd, besloot hij zich weer in Nederland te vestigen, waar hij zich nu bezig houdt met verschillende muziekprojecten, het geven van optredens bestaande uit klassieke en lichte muziek programma’s en het onderhouden van een gitaarschool. Hoewel gespecialiseerd in het bespelen van de klassieke muziek, heeft hij zich gedurende al deze jaren ook toegelegd op het spelen van de meer lichtere muziek zowel op spaanse gitaar als ook de steelstring en electrische gitaar.

(verplicht)
(verplicht)