Trio

Zoekt u een bijzonder sfeervol muzikaal gezelschap om uw feest, receptie, diner dansant of huwelijksfeest iets speciaals mee te geven? Dan bent u bij dit akoestisch trio aan het goede adres.

Al vanaf de eerste repetities blijkt dat vocaliste Elise Berends, gitarist Jeroen Rombouts en bassist Boudewijn Groenhuijzen een bijzondere muzikale klik hebben. Vanuit hun verschillende achtergronden hebben zij een gevarieerd muziekprogramma samengesteld geschikt voor de meest uiteenlopende feestelijkheden. Pop, Latin, Jazz, Country en Fado, u hoort het allemaal voorbij komen als u kiest voor een optreden van dit trio.

Heeft u speciale wensen wat betreft de invulling van uw feest of voorkeur qua repertoire ? De flexibele aanpak van het trio maakt veel mogelijk. Zo kan het trio eenvoudig uitgebreid worden met een percussionist of blazer voor als u zoekt naar een wat bredere klank. Over het geluidsniveau hoeft u zich overigens geen zorgen te maken. Dit trio kan op ieder gewenst volume sprankelen en swingen. ”

Over Elise Berends:

Elise Berends, geboren op 9 september 1984, is al haar hele leven actief met muziek en theater. Als kind volgde ze al muziektheorie-, blokfluit- en pianolessen en deed ze mee aan alle theaterprojecten. Op de middelbare school bleek dat die interesse verschoof naar zingen, dus nam ze zangles en bereidde ze zich op het conservatorium in Alkmaar voor op audtities voor verschillende conservatoria en toneelscholen. Toen ze op 17-jarige leeftijd afstudeerde van het VWO kon ze uit een aantal scholen kiezen, en koos ze voor de muziektheateracademie aan het Rotterdams Conservatorium (CODARTS). Daar had ze les van o.a Alberto ter Doest, Doris Baaten, Pia Douwes, en vele andere gerenomeerde zangdocenten. Haar interesse voor instrumenten verloor ze echter nooit, ze bleef piano spelen, maar flirtte ook met de gitaar, viool en cello. Na haar opleiding gaf ze veel les aan verschillende theaterscholen, regisseerde ze musicalprojecten, schreef en componeerde ze muziektheater en gaf ze privé zangles. Daarnaast trad ze op als zangeres en speelde ze o.a in de musicals Tarzan, Mamma Mia en Zorro, waarin ze in Mamma mia zelfs een hoofdrol vertolkte. Nu probeert ze haar horizon meer te verbreden door zich te richten op lichte muziek en de samenwerking met twee fantastische muzikanten in een intiem trio. Daarnaast richt ze zich op het geven van masterclasses in zowel zang als theater, onder andere op CODARTS, en heeft ze een stichting opgericht waarmee ze nieuw muziektheater schrijft, componeert en regisseert.

Over Boudewijn Groenhuijzen:

“Boudewijn Groenhuijzen speelt al jaren basgitaar en contrabas in het nederlandse en belgische theatercircuit. Hij was o.a. vast orkestlid bij de theaterproducties van Andre van Duin en tourde met Simone Kleinsma en Paul de Leeuw langs de schouwburgen tijdens de muziektheatervoorstelling ‘Aan het Einde van de Regenboog’. Met de wervelende motown/soul-productie ‘R.E.S.P.E.C.T.’ begeleidde hij top-gospel-artiesten als Michelle David, Rocq-E-Harrell, Denise Jannah en Forrest Thomas. Naast deze grotere producties komt Boudewijn vooral tot zijn recht in een meer bescheiden muzikale omgeving.

Zo was hij nauw betrokken bij de totstandkoming van ‘Ellen, eindelijk solo’, het eerste soloprogramma van musicalster Ellen Evers. Ook bij het internationale wereldmuziekprojekt ‘Coast to Coast’ gaf hij blijk van zijn veelzijdigheid. Tijdens een belgische tournee langs kleine theaters speelde hij tango, latin en afrikaanse volksmuziek met argentijnse, braziliaanse en afrikaanse muzikanten. Het magische van mooie muziek maken zit hem bij Boudewijn vooral in de verbondenheid zonder woorden. Juist waar woorden vaak tekort schieten heeft muziek voor hem zoveel meer zeggingskracht. Dat is de reden waarom Boudewijn telkens open staat voor nieuwe uitdagende muzikale projekten.”

Over Jeroen Rombouts:

Jeroen Rombouts, geboren 27 februari 1979 te Breda, begon zijn gitaarstudie op 14 jarige leeftijd op de plaatselijke muziekschool. Gedurende de middelbare school bezocht hij al wekelijks lessen op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag waar hij later de opleiding Klassieke Muziek volgde.

Na een periode van 4 jaar studie, bestaande uit de colleges en masterclasses van o.a. meestergitaristen als Pavel Steidl en Jan Irving (Tjechië), Carlo Marchione (Italië) vervolgde hij na een korte onderbreking zijn studie aan de Hochschule für Musik te Detmold in Duitsland onder leiding van gerenomeerd concertgitariste Dale Kavanagh. Hier sloot hij zijn hoofdvak klassiek gitaar met zeer goede beoordeling (9) af.

Na deze periode besloot Jeroen als aanvulling een serie masterclasses te gaan volgen in Barcelona onder leiding van de Canadese meestergitariste Laura Young. Hier was het ook dat hij zich herenigde met zijn eerste gitaardocent Albert Nuijten waar hij vervolgens met medewerking van andere muzikanten gedurende 1,5 jaar langs de Spaans Catalaanse kust trok en meer dan honderd concerten/optredens gaf. Dit met een zeer gevarieerd programma van onder andere Klassieke en Hedendaagse muziek (pop/blues/folk en Spaanse muziek).

Op het moment is Jeroen werkzaam als gitarist in de musical Zorro en verschillende andere muzikale projecten waaronder het trio met Elise en Boudewijn.